Min yogaväg

Kundaliniyogan är min yogaväg och mitt glitter i livet.

När jag var yngre trodde jag aldrig att jag skulle bli yogalärare – det fanns liksom inte på kartan. Yoga var inget för mig, mitt favoritord var prestation. Väl medveten om att något saknades i livet, men inget som jag hade modet att möta. Jag använde all min energi till att prestera. Jobba så många timmar som möjligt, träna så hårt som möjligt. Prestation i allt.

Så kom dagen då jag mötte kundaliniyogan. Och med den en av de fina insikterna vi får när vi yogar – att vi varken behöver bli eller prestera något för att vara värdefulla – att vi hela tiden är värdefulla precis som vi är. Och när vi inser det, då kan vi också känna modet, styrkan och tilliten och följa själens längtan. Där började min yogaväg.

Jag tilltalades av att kundaliniyogan innehöll alla delar, både den fysiska dynamiska biten där jag fick utmana kroppen, den djupa avslappningen, de vackra mantrasångerna och framför allt meditationsdelen. Och jag visste att jag ville lära mig allt, gräva djupare och bredare i kundaliniyogans skattkista. Efter den insikten hoppade jag på Yogainstitutet i Karlstad’s 1-åriga utbildning till internationellt certifierad kundaliniyogalärare – som sedan har följts av många fler utbildningar som du kan se nedan.

Min tanke var först att endast gå utbildningen för personlig utvecklings skull, men under utbildningsåret så insåg jag att jag ville så mycket mer. Efter min certifiering så började jag undervisa flera klasser i veckan på Yogainstituet i Karlstad, men efter ett par år så var det dags att våga stå helt på egna ben och jag startade upp min verksamhet i en egen studio – Yogasoul Karlstad. Yoga i alla dess former växer, allt fler upplever dess positiva effekter – och det är en ynnest att få sprida de tekniker som ligger mig själv varmt om hjärtat vidare. Om du vill följa min yogaväg både på och utanför yogamattan så finns jag här.

MINA UTBILDNINGAR 

Det bästa jag vet är att vidareutbilda mig och man blir aldrig färdig. Det är det som är så fantastiskt. Och alla vi möter är våra lärare, på olika vis. Därför är några av mina största yogalärare deltagarna på mina yogaklasser. Vi lär oss hela tiden av varandra.

Nedan följer en lista på de certifierade yogautbildningar som jag gått:

  • Kundaliniyoga Teacher Training Level 1 med huvudlärarna Sada Sat Singh & Sada Sat Kaur.
  • Mind & Meditation Level 2 med Sada Sat Singh & Sada Sat Kaur
  • Vitality & Stress Level 2 med Sada Sat Kaur & Dharma Singh
  • Lifestyles & Lifecycles Level 2 med Sada Sat Kaur & Dharma Singh
  • Medicinsk Yogalärarutbildning med Ulrika Berglind
  • Gongutbildning med Birgitta Hedman
  • Overcoming Cold Depression med Pansch Nishan & Atma Jot Kaur
  • Sat Nam Rasayan – yogisk healing-utbildning med Vivecka Pasquier & Annika Waldenström
  • Yoga Nidra – med Jennie Wadsten & Melanie Cooper
  • Andlig Coach Utbildning – med Lee Seger och Sanne Soleil (ingen yogautbildning men filosofin i sig är mycket densamma)
Välkommen till Yogasoul Karlstad