Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är Kundaliniyoga i en lite mjukare tappning. 

Genom enkla rörelser, djupavslappning och meditation stödjer vi kroppens självläkande system. Vi låter den medvetna andningen genomsyra hela yogapasset. Vilan mellan övningarna varar lite längre och vi anpassar positionerna och rörelserna. Yogaövningarna gör vi både sittandes, liggandes och stående. Men om du har svårt att sitta på yogamattan så kan du göra övningarna sittandes på stol.

Medicinsk-yoga-ger-ett-lugn.
vad är skillnaden mellan medicinsk yoga och kundaliniyoga?

Det är många som undrar var skillanaden är mellan de två yogaformerna. För egentligen är dom väldigt lika. Den medicinska yogan är utvecklad i Sverige och är lite mjukare men fortfarande en kraftfull yogaform som kommer direkt ur Kundaliniyogan. Man har genom att ta in den medicinska yogan i sjukvården studerat de medicinska effekterna hos patienter med olika sjukdomar eller besvär. Flera forskningsprojekt vid Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus, Nora Vårdcentral och Huddinge sjukhus visar att yogan har goda effekter. Bl a för människor med stress, utmattning, ryggsmärtor och hjärtproblem. Tack var detta används yogaformen idag på många sjukhus och vårdenheter runt om i landet och fungerar både förebyggande och rehabiliterande.

Vid varje medicinskt yogapass använder vi oss av andningsteknik, mjuka yogaövningar, avslappning och meditation – precis som i kundaliniyogan. Däremot gör vi ofta rörelserna något långsammare och vi har lite mer vila mellan övningarna än i en vanlig kundaliniyogaklass. Att jobba långsammare, sitta på stol och anpassa övningarna får du också gärna göra när du går på kundaliniyoga hos mig. Hör av dig till mig om du funderar på vad som passar just dig bäst.