Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yogaform som passar alla som vill ta hand om sig. Den består av enkla rörelser, andnings-och fokuseringstekniker, djup avslappning samt olika sorters meditationer. Det är ett holistiskt helhetssystem med enkla men kraftfulla tekniker som stärker hälsan, ger välmående och självkännedom. Vi tar hand om kroppen, reducerar stress, balanserar nervsystemet och hormonsystemet. Det handlar om att skapa en balans mellan anspänning och avslappning och finna lugnet och närvaron på insidan.

Kundaliniyoga i vardagen

Yoga och meditation är värdefulla tekniker för människan i dag, på så många plan. Att stärka sig mentalt och komma i kontakt med sin egen andlighet, omfamna sig själv, är en grund för psykisk hälsa. Att andas och ta hand om både kropp, sinne och själ och förstå att alla delar av oss hänger ihop och påverkar varandra.

KUNDALINIYOGA ÄR FÖR ALLA

Kundalini betyder livsenergi. Och kundaliniyoga handlar inte om svåra positioner utan enkla men effektfulla rörelser för att frigöra energin i oss och skapa en större mental närvaro och medvetenhet. Med välgörande övningar tar vi hand om kroppen, släpper på stress och spänningar i bl a axlar och rygg samtidigt som vi blir mjukare på insidan. Genom att släppa på blockeringar och mönster som inte supportrar oss så hjälper vi kroppen att slappna av på djupet in i minsta cell och göra plats för ny vitalitet. Och även om vi är seriösa på yogamattan så är allt vi gör med glimten i ögat.

Kundaliniyogan är en yogaform för vardagsmänniskan

Kundaliniyoga är för alla – oavsett om du är vig eller stel, gammal eller ung, andligt intresserad eller inte alls. Allt handlar om en vilja att stärka sitt välmående, för att kunna leva i vardagen precis som den är men med lite mer stabilitet, tillit och medkänsla – både till sig själv och andra. För det är så lätt att vi begränsar oss själva, låter oro och rädslor styra över våra val i livet. Men vi har alla en enorm potential och inre kraft och det är den yogan hjälper oss att komma i kontakt med.

Yoga handlar om att våga lyssna till sig själv, så att vi kan göra val utifrån vår innersta längtan och skapa det liv vi önskar. Och som jag alltid tycker om att påminna om – vi yogar inte för att bli bättre på yoga utan för att bli bättre på att leva.

Kundaliniyogan är en av de äldsta yogaformerna